Filodeeg

Filodeeg is een dunne, krokante deeglaag die vaak wordt gebruikt in de Mediterrane keuken. Het is een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt om allerlei verschillende gerechten te maken. In dit recept gebruiken we filodeeg om een heerlijke, gevulde taart te maken. Deze taart is een perfecte combinatie van zoete en hartige smaken, en is een geweldige manier om een feestelijke maaltijd te serveren.

Ingrediënten:

– 8 vellen filodeeg

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 kopje gedroogde cranberry’s

– 1 kopje gehakte walnoten

– 1/2 kopje feta kaas, verkruimeld

– 1/4 kopje verse peterselie, fijngesneden

– 1/4 kopje verse munt, fijngesneden

– 1/4 kopje olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een springvorm in met olijfolie.

3. Leg een vel filodeeg in de springvorm en bestrijk het met olijfolie. Herhaal dit met de overige vellen.

4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer 5 minuten, of totdat de ui zacht is.

5. Voeg de cranberry’s, walnoten, feta kaas, peterselie, munt, olijfolie, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Verdeel het mengsel over de filodeegvellen in de springvorm.

7. Bak de taart ongeveer 25 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

8. Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert. Geniet ervan!

Filodeeg

Geef een reactie

Schuiven naar boven