Filet americain

Filet americain is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een populair gerecht in Nederland en wordt vaak gegeten als lunch of als snack. Het is een mengsel van gehakt, ui, knoflook, peterselie, mayonaise en ketchup. In dit recept leer je hoe je filet americain kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– 2 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels ketchup
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt tot het gaar is.

2. Voeg de ui, knoflook, peterselie, mayonaise en ketchup toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

3. Laat het gehaktmengsel afkoelen.

4. Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke porties en vorm er platte burgers van.

5. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers aan beide kanten goudbruin.

6. Serveer de burgers met brood of stokbrood.

Filet americain

Geef een reactie

Schuiven naar boven