Fideua

Fideua is een Spaanse pasta-gerecht dat lijkt op paella, maar met korte, dunne pasta in plaats van rijst. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. In dit recept gebruiken we kip, garnalen en groenten om een smaakvolle fideua te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 500 gram kleine garnalen

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 paprika’s, in blokjes gesneden

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 200 gram fideua-pasta

– 1 liter kippenbouillon

– 1 theelepel saffraan

– 1 eetlepel paprikapoeder

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, paprika en tomaten toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

2. Voeg de kip en garnalen toe en bak gedurende 5 minuten.

3. Voeg de fideua-pasta toe en bak gedurende 2 minuten.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

5. Voeg de saffraan, paprikapoeder, zout en peper toe en laat het gerecht gedurende 15 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de fideua met wat extra olijfolie en een frisse salade.

Eet smakelijk!

Fideua

Geef een reactie

Schuiven naar boven