Feeststol

Feeststol is een traditioneel Nederlands gebak dat wordt gegeten tijdens de feestdagen. Het is een heerlijk zoet gebak dat gemaakt wordt met een basis van tarwebloem, boter, suiker, eieren, krenten, rozijnen, kaneel en sinaasappelschil. Het is een heerlijk gebak dat perfect is voor de feestdagen. Hieronder volgt het recept voor feeststol.

Ingredi├źnten:

– 500 gram tarwebloem

– 250 gram boter

– 200 gram suiker

– 4 eieren

– 200 gram krenten

– 200 gram rozijnen

– 2 theelepels kaneel

– 1 theelepel sinaasappelschil

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de tarwebloem, boter, suiker, eieren, krenten, rozijnen, kaneel en sinaasappelschil in een kom.

3. Kneed het deeg goed tot een soepel deeg.

4. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 2 cm dik.

5. Snijd het deeg in stukken van ongeveer 10 cm.

6. Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de stukken deeg in de oven gedurende 20-25 minuten.

8. Laat de feeststol afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Feeststol

Geef een reactie

Schuiven naar boven