Fava

Fava is een heerlijke, veelzijdige peulvrucht die een lekkere, nootachtige smaak heeft. Het is een populaire ingrediënt in veel Mediterrane gerechten. In dit recept maken we een simpele, smaakvolle schotel van fava, gecombineerd met knoflook, olijfolie en kruiden. Het is een perfecte maaltijd voor een zomerse avond.

Ingrediënten:

– 500 gram geschilde fava bonen

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de fava bonen in een ovenschaal en voeg de knoflook, olijfolie, oregano, basilicum, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

3. Zet de schaal in de oven en bak de bonen gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.

4. Serveer de bonen warm als bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade.

Fava

Geef een reactie

Schuiven naar boven