Fasirt

Fasirt is een heerlijk Turks gerecht dat bestaat uit kleine balletjes gehakt, gekruid met kruiden en gebakken in olie. Het is een populaire snack die vaak wordt geserveerd als voorgerecht of als bijgerecht bij een Turks diner. In dit recept leer je hoe je zelf fasirt kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ei
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– Olie om te bakken

Bereidingswijze:

1. Meng het gehakt met het ei, de ui, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

2. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar met je handen.

3. Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel.

4. Verwarm de olie in een pan en bak de balletjes aan beide kanten goudbruin.

5. Serveer de fasirt met wat salade of rijst.

Eet smakelijk!

Fasirt

Geef een reactie

Schuiven naar boven