Falafel gezond

Falafel is een heerlijk en gezond gerecht dat veel voedingsstoffen bevat. Het is een populair gerecht in het Midden-Oosten en wordt vaak geserveerd als een snack of als een hoofdgerecht. Falafel is gemaakt van kikkererwten, kruiden en specerijen en wordt gefrituurd in olie. In dit recept leer je hoe je een gezonde falafel kunt maken met minder olie en meer voedingsstoffen.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gedroogde kikkererwten

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels koriander, fijngehakt

– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel bloem

– Olie voor het frituren

Bereidingswijze:

1. Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water.

2. Giet het water af en spoel de kikkererwten af.

3. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal ze fijn.

4. Voeg de ui, knoflook, koriander, peterselie, komijnpoeder, zout, peper, olijfolie, citroensap en bloem toe en mix alles goed.

5. Maak kleine balletjes van het mengsel en druk ze lichtjes aan.

6. Verwarm de olie in een pan en bak de falafelballetjes aan beide kanten goudbruin.

7. Serveer de falafel met salade, hummus of yoghurt.

Geniet van je gezonde falafel!

Falafel gezond

Geef een reactie

Schuiven naar boven