Falafel couscous

Falafel couscous is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een combinatie van kikkererwtenballetjes, kruidige couscous en een frisse salade. Deze maaltijd is een perfecte optie als je op zoek bent naar een snelle, gezonde maaltijd.

Ingrediënten:

– 250 gram kikkererwten
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels koriander, fijngehakt
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels bloem
– Olijfolie
– 200 gram couscous
– 400 ml kokend water
– 1 eetlepel boter
– 1/2 komkommer, in blokjes
– 1/2 rode paprika, in blokjes
– 1/2 rode ui, in ringen
– 1/2 kleine rode peper, in ringen
– 1/2 citroen, in partjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel tahin

Bereidingswijze:

1. Begin met het maken van de falafel. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de ui, knoflook, koriander, peterselie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en bloem toe en mix alles goed.

2. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en voeg het falafelmengsel toe. Bak de falafelballetjes in ongeveer 5 minuten goudbruin.

3. Breng intussen 400 ml kokend water aan de kook in een steelpan. Voeg de couscous toe en laat het 5 minuten koken. Voeg vervolgens de boter toe en roer goed door.

4. Meng intussen de komkommer, paprika, rode ui, rode peper, citroen, olijfolie, citroensap, honing en tahin in een kom.

5. Serveer de falafelballetjes met de couscous en de salade. Eet smakelijk!

Falafel couscous

Geef een reactie

Schuiven naar boven