Falafel broodje

Falafel broodje is een heerlijk en gezond alternatief voor een klassiek broodje. Het is een lekker en veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijk falafel broodje kunt maken met een knapperige buitenkant en een zachte, smaakvolle binnenkant. Je kunt het serveren met een salade, hummus of een andere saus naar keuze. Geniet van je falafel broodje!

Ingrediënten:

– 2 kopjes kikkererwten, geweekt
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, fijngehakt
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 eetlepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 4 pitabroodjes

Bereidingswijze:

1. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal ze fijn.

2. Voeg de knoflook, ui, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en mix alles goed.

3. Voeg de olijfolie toe en mix nogmaals.

4. Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties en vorm er kleine balletjes van.

5. Verwarm een koekenpan met een beetje olie en bak de falafelballetjes aan beide kanten goudbruin.

6. Verwarm de pitabroodjes in de oven of in de magnetron.

7. Verdeel de falafelballetjes over de pitabroodjes en serveer met een salade, hummus of een andere saus naar keuze.

Falafel broodje

Geef een reactie

Schuiven naar boven