Everzwijn

Everzwijn is een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gaan we everzwijn bereiden met een heerlijke saus van rode wijn, knoflook en kruiden. Het resultaat is een sappig stuk vlees met een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 1 kg everzwijn
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 kop rode wijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de everzwijn toe en bak het vlees aan alle kanten aan.

4. Voeg de rode wijn, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Zet de ovenschaal in de oven en laat het vlees in ongeveer 45 minuten gaar worden.

6. Serveer het everzwijn met de saus en aardappelpuree of rijst.

Everzwijn

Geef een reactie

Schuiven naar boven