Erwtensoep vegetarisch

Erwtensoep is een klassieke Nederlandse maaltijd die al eeuwenlang wordt gegeten. Deze vegetarische versie is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 500 gram erwten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels komijn
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels zout
– 2 liter water

Bereidingswijze:

1. Laat de erwten een nacht weken in koud water.

2. Giet het water af en spoel de erwten af.

3. Doe de erwten in een grote pan en voeg het water toe.

4. Voeg de uien, wortels, aardappelen, laurierblaadjes, komijn, paprikapoeder en zout toe.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.

6. Roer af en toe om te voorkomen dat de erwten aan de bodem plakken.

7. Serveer de erwtensoep met een stukje brood.

Erwtensoep vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven