Erwtensoep maken

Erwtensoep is een heerlijke, traditionele Nederlandse maaltijd. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te maken is met een paar ingrediënten. Erwtensoep is een comfortabele maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt een recept voor heerlijke erwtensoep.

Ingrediënten:

– 500 gram erwten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels kruidnagel
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels peterselie
– 2 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

2. Voeg de wortels, aardappelen, laurierblaadjes, kruidnagel, tijm en peterselie toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

3. Voeg de erwten toe en roer goed.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5. Laat de erwtensoep zachtjes koken gedurende 45 minuten.

6. Breng de erwtensoep op smaak met zout en peper.

7. Serveer de erwtensoep met een stukje roggebrood.

Eet smakelijk!

Erwtensoep maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven