Entrecote groente

Entrecote met groente is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met familie of vrienden. De entrecote wordt geserveerd met een selectie van seizoensgroenten, zoals paprika, ui, champignons en courgette. De groenten worden gebakken in een kruidige marinade, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. Hieronder volgt het recept voor entrecote met groente.

Ingrediënten:

– 2 entrecotes
– 2 paprika’s, in blokjes
– 1 ui, in ringen
– 200 gram champignons, in plakjes
– 1 courgette, in plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels balsamicoazijn
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de entrecotes in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, paprika, champignons en courgette toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

4. Voeg de balsamicoazijn, knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en roer goed door.

5. Verdeel de groenten over de entrecotes en zet de ovenschaal in de oven. Bak de entrecotes met groente gedurende 20 minuten.

6. Serveer de entrecotes met groente direct uit de oven.

Entrecote groente

Geef een reactie

Schuiven naar boven