Enoki

Enoki is een heerlijke Japanse paddenstoel die vaak wordt gebruikt in Aziatische gerechten. Het heeft een licht zoete smaak en een knapperige textuur. In dit recept combineren we de enoki met een klassieke Japanse saus om een smakelijke en gezonde maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 200 gram enoki
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel rijstazijn
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel sesamzaadjes

Bereidingswijze:

1. Spoel de enoki af en snijd de wortels eraf.

2. Verwarm een wok of koekenpan op middelhoog vuur en voeg de enoki toe. Roerbak de enoki gedurende 2-3 minuten.

3. Voeg de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker, knoflookpoeder en gemberpoeder toe. Roerbak alles nog eens 2-3 minuten.

4. Voeg de sesamzaadjes toe en roerbak nog eens 1 minuut.

5. Serveer de enoki meteen.

Enoki

Geef een reactie

Schuiven naar boven