Enchiladas vegetarisch

Enchiladas zijn een heerlijke Mexicaanse maaltijd die je gemakkelijk vegetarisch kunt maken. Deze vegetarische enchiladas zijn gevuld met een heerlijke combinatie van bonen, maïs, paprika en kaas. De saus is een combinatie van tomaten, knoflook, uien en kruiden. Serveer de enchiladas met guacamole, zure room en verse koriander voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 8 tortilla’s
– 1 blik kidneybonen, uitgelekt
– 1 kop maïs
– 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
– 1/2 kop geraspte cheddar kaas
– 1 blik tomatenpuree
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1/2 ui, gehakt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bonen, maïs, paprika en kaas in een kom.

3. Voeg de tomatenpuree, knoflook, ui, komijn, paprikapoeder, chilipoeder en zout toe aan een andere kom en meng goed.

4. Leg een tortilla op een bord en voeg een lepel van het bonenmengsel toe. Rol de tortilla op en leg hem in een ovenschaal. Herhaal dit met de overige tortilla’s.

5. Giet de tomatensaus over de tortilla’s en bestrooi met de rest van de kaas.

6. Bak de enchiladas in de oven gedurende 20 minuten.

7. Serveer de enchiladas met guacamole, zure room en verse koriander.

Enchiladas vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven