Enchiladas kip

Enchiladas kip is een heerlijk Mexicaans gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een geweldige manier om kip te combineren met smaakvolle ingrediënten zoals tomatensaus, kaas en koriander. Deze enchiladas zijn een geweldige optie voor een weekavondmaaltijd of een feestelijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 kippenborstfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 blik tomatensaus
– 1 kop geraspte kaas
– 8-10 tortilla’s
– 1/4 kopje koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de kippenborstfilets toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de komijnpoeder, chilipoeder en paprikapoeder toe en roer goed door.

5. Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

6. Verdeel de kipmengeling over de tortilla’s en rol ze op.

7. Leg de enchiladas in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.

8. Bak de enchiladas in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot de kaas gesmolten is.

9. Garneer de enchiladas met de koriander en serveer direct.

Enchiladas kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven