Enchiladas gehakt

Enchiladas gehakt zijn een heerlijke Mexicaanse maaltijd die gemakkelijk te maken is. Ze zijn gevuld met gehakt, kaas en een heerlijke saus. Deze enchiladas zijn een geweldige manier om een smakelijke maaltijd te maken die iedereen zal genieten. Hier is hoe je deze heerlijke enchiladas gehakt kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenpuree
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel suiker
– 1 blikje maïs
– 1 blikje kidneybonen
– 1 kop geraspte kaas
– 12 tortilla’s

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt tot het gaar is. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, komijn, chilipoeder, cayennepeper, oregano en suiker toe en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de maïs en kidneybonen toe en roer goed door. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Verdeel het gehaktmengsel over 12 tortilla’s en rol ze op. Leg de tortilla’s in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.

6. Bak de enchiladas in de oven gedurende 20 minuten.

7. Serveer de enchiladas gehakt met een salade of guacamole. Geniet ervan!

Enchiladas gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven