Eiwitrijk vegan

Vegan eiwitrijk eten is een geweldige manier om je gezondheid te verbeteren en je energieniveau te verhogen. In dit recept maken we een heerlijke veganistische maaltijd die rijk is aan eiwitten en voedingsstoffen. We gebruiken een combinatie van plantaardige eiwitten, groenten en kruiden om een smakelijke en voedzame maaltijd te maken. Dit recept is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 1 kopje gedroogde kikkererwten
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 kopje gesneden spinazie
– 1 kopje gesneden cherrytomaten
– 1/2 kopje kikkererwten, gekookt

Bereidingswijze:

1. Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

3. Doe de kikkererwten in een ovenschaal en voeg de ui, knoflook, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en voeg de olijfolie toe.

4. Bak de kikkererwten in de oven gedurende 20 minuten.

5. Voeg de spinazie, cherrytomaten en gekookte kikkererwten toe aan de ovenschaal en roer alles goed door elkaar.

6. Bak de maaltijd nog eens 10 minuten in de oven.

7. Serveer de maaltijd warm met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Eet smakelijk!

Eiwitrijk vegan

Geef een reactie

Schuiven naar boven