Eierbal

Eierbal is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit een mengsel van eieren, melk, bloem en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat zowel warm als koud kan worden gegeten. Hieronder volgt een recept voor eierbal.

Ingrediënten:

– 4 eieren
– 2 eetlepels melk
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel gedroogde peterselie
– 1 theelepel gedroogde bieslook
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Klop de eieren in een kom en voeg de melk toe.

2. Voeg de bloem, zout, peper, peterselie en bieslook toe en meng alles goed.

3. Verwarm de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.

4. Voeg het eimengsel toe en bak de eierbal in ongeveer 5 minuten gaar.

5. Draai de eierbal om en bak nog eens 5 minuten.

6. Serveer de eierbal warm of koud.

Eierbal

Geef een reactie

Schuiven naar boven