Eenvoudig rendang

Rendang is een klassieke Indonesische curry die wordt gekenmerkt door een intense smaak en een heerlijke, romige textuur. Het is een geweldige manier om een smakelijke maaltijd te maken met weinig ingrediënten en weinig tijd. Met dit recept voor eenvoudig rendang kunt u een heerlijke maaltijd maken in slechts een paar stappen.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 eetlepels olie
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels gember, fijngesneden
– 2 eetlepels kurkuma
– 2 eetlepels sambal oelek
– 2 eetlepels ketoembar
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 1 eetlepel bruine suiker
– 1 blik kokosmelk
– 1 eetlepel zout
– 1 eetlepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt tot het gaar is.

2. Voeg de ui, knoflook, gember, kurkuma, sambal oelek, ketoembar, korianderpoeder, komijnpoeder, bruine suiker, kokosmelk, zout en peper toe. Roer goed om alles te combineren.

3. Laat het geheel zachtjes sudderen tot de saus dik en romig is.

4. Serveer de rendang met rijst of naanbrood.

Eet smakelijk!

Eenvoudig rendang

Geef een reactie

Schuiven naar boven