Eendenbout oven is een heerlijk gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Het is een perfecte maaltijd voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een avondje thuis. De eendenbout wordt gekruid met kruiden en gebakken in de oven totdat het vlees mals en sappig is. De saus die wordt gemaakt met de kookvocht en kruiden maakt het gerecht helemaal af. Hier volgt het recept voor eendenbout oven.
Ingrediënten:
– 4 eendenbouten
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Bestrijk de eendenbouten met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
3. Verwarm de boter in een ovenschaal en voeg de knoflook toe. Bak de eendenbouten aan beide kanten goudbruin.
4. Voeg de tijm, rozemarijn, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.
5. Zet de ovenschaal in de oven en bak de eendenbouten gedurende 20-25 minuten.
6. Haal de eendenbouten uit de oven en laat ze 5 minuten rusten.
7. Serveer de eendenbouten met de saus die is gemaakt met de kookvocht en kruiden.