Eendenborst met sinaasappelsaus

Eendenborst met sinaasappelsaus is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Het is een eenvoudig gerecht dat een verfijnde smaak heeft. De saus van sinaasappel en kruiden geeft de eendenborst een heerlijke zoete smaak. Dit recept is een geweldige manier om een klassiek gerecht te maken dat iedereen zal genieten.

Ingrediënten:

– 2 eendenborsten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel boter
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Voor de sinaasappelsaus:

– 1/2 kopje sinaasappelsap
– 1/4 kopje kippenbouillon
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel boter
– 1/2 theelepel kaneel
– 1/4 theelepel nootmuskaat
– 1/4 theelepel gedroogde tijm

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de eendenborsten op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi ze met zout en peper.

3. Bak de eendenborsten in de oven gedurende 20 minuten.

4. Terwijl de eendenborsten bakken, maak je de sinaasappelsaus. Verwarm de boter in een kleine pan en voeg de sinaasappelsap, kippenbouillon, honing, kaneel, nootmuskaat en tijm toe.

5. Breng de saus aan de kook en laat het 5 minuten koken.

6. Haal de eendenborsten uit de oven en giet de sinaasappelsaus erover.

7. Serveer de eendenborst met sinaasappelsaus met je favoriete bijgerecht.

Eendenborst met sinaasappelsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven