Kip-paprika-rijst
Dit is een heerlijk en gezond recept voor kip-paprika-rijst. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag.
Ingrediënten:
– 2 kipfilets
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 gele paprika, in blokjes
– 1 ui, in ringen
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkumapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 koppen rijst
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Leg de kipfilets op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi ze met paprikapoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, zout en peper.
3. Bak de kipfilets in de oven gedurende 20 minuten.
4. Verwarm intussen de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook, rode paprika en gele paprika toe en bak de groenten gedurende 5 minuten.
5. Voeg de rijst toe en bak deze gedurende 2 minuten mee.
6. Voeg 2 koppen water toe en breng het geheel aan de kook.
7. Laat de rijst 10 minuten koken, of totdat de rijst gaar is.
8. Serveer de kip-paprika-rijst met de gebakken kipfilets.
Eet smakelijk!