Edamame

Edamame is een heerlijke, gezonde snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een Japanse sojaboon die rijk is aan eiwitten, vezels en vitamines. In dit recept leer je hoe je edamame kunt koken en hoe je het kunt opleuken met een paar smaakmakers.

Ingrediënten:

– 500 gram edamame

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde peterselie

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel gedroogde chilipeper

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de edamame toe en kook deze gedurende 5-7 minuten.

2. Giet de edamame af en laat deze afkoelen.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de edamame toe en bak deze gedurende 5 minuten.

4. Voeg de kruiden toe en bak de edamame nog eens 5 minuten.

5. Serveer de edamame warm of koud.

Edamame

Geef een reactie

Schuiven naar boven