Eclair

Eclairs zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze eclairs zijn gevuld met een romige vanille-crème en bedekt met een glanzende chocoladeglazuur. Het is een perfecte combinatie van zoet en zacht. Hieronder volgt het recept voor een heerlijke eclair.

Ingrediënten:

– 250 ml water

– 125 gram boter

– 150 gram bloem

– 4 eieren

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel zout

Voor de vulling:

– 500 ml melk

– 4 eetlepels maïzena

– 4 eetlepels suiker

– 2 eetlepels vanille-extract

– 2 eetlepels boter

Voor de glazuur:

– 200 gram pure chocolade

– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm het water en de boter in een pan totdat de boter gesmolten is.

2. Voeg de bloem, suiker en zout toe en roer tot een glad deeg.

3. Voeg de eieren één voor één toe en roer tot een glad deeg.

4. Verdeel het deeg over een bakplaat met bakpapier en bak in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende 25 minuten.

5. Laat de eclairs afkoelen.

6. Maak de vulling door de melk, maïzena, suiker, vanille-extract en boter in een pan te verwarmen totdat het dik wordt.

7. Laat de vulling afkoelen.

8. Vul de eclairs met de vulling.

9. Smelt de chocolade en boter in een pan en giet over de eclairs.

10. Laat de eclairs afkoelen en serveer.

Eclair

Geef een reactie

Schuiven naar boven