Echte griekse souvlaki

Griekse souvlaki is een heerlijk, traditioneel gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in Griekenland. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit kleine stukjes vlees, geroosterd op een spies, en geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en salades. Het is een geweldige manier om een smaakvolle maaltijd te maken die gemakkelijk te bereiden is. Hier is een recept voor echte Griekse souvlaki.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de olijfolie, citroensap, oregano, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

3. Voeg de kipstukjes toe en meng goed.

4. Leg de kipstukjes op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de kipstukjes gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Haal de kipstukjes uit de oven en steek ze op spiesen.

6. Verwarm een grillpan en leg de spiesen erop. Grill de kipstukjes gedurende 5-7 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.

7. Serveer de souvlaki met salade, tzatziki en/of andere sauzen naar keuze.

Eet smakelijk!

Echte griekse souvlaki

Geef een reactie

Schuiven naar boven