Duvelkesvlees

Duvelkesvlees is een traditioneel Belgisch gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke combinatie van varkensvlees, uien, wortelen, kruiden en specerijen. Het resultaat is een smakelijke, sappige maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor duvelkesvlees.

Ingrediënten:

– 1 kg varkensvlees, in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, in plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.

2. Voeg het varkensvlees toe en bak het vlees aan alle kanten bruin.

3. Voeg de wortelen toe en bak ze mee tot ze zacht zijn.

4. Voeg de knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat het geheel op laag vuur sudderen tot het vlees gaar is.

6. Serveer het duvelkesvlees met aardappelpuree of rijst.

Duvelkesvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven