Dukkah

Dukkah is een heerlijke Egyptische kruidenmengeling die je kunt gebruiken om je gerechten een extra smaakboost te geven. Het is een mix van noten, kruiden en specerijen die een heerlijke, kruidige smaak aan je gerechten toevoegen. Dukkah is eenvoudig te maken en je kunt het gebruiken om je salades, pasta’s, vlees, vis en groenten mee te garneren. Hieronder volgt een recept voor dukkah.

Ingrediënten:

– 1 kopje gemalen sesamzaad

– 1/2 kopje gemalen amandelen

– 1/4 kopje gemalen hazelnoten

– 1 eetlepel gemalen komijnzaad
– 1 eetlepel gemalen korianderzaad
– 1 theelepel gemalen zwarte peper
– 1 theelepel zeezout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed.

3. Verdeel het mengsel over een bakplaat en bak het in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat het goudbruin is.

4. Laat het afkoelen en doe het dan in een keukenmachine of blender en maal het tot een fijn poeder.

5. Doe het poeder in een luchtdichte pot en bewaar het op een koele, donkere plaats.

6. Gebruik dukkah om je salades, pasta’s, vlees, vis en groenten mee te garneren. Geniet ervan!

Dukkah

Geef een reactie

Schuiven naar boven