Duitse sauerkraut

Duitse sauerkraut is een heerlijke, traditionele maaltijd die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit gekookte kool, uien, wortelen, appels en kruiden. Het is een geweldige manier om de smaak van kool te combineren met andere smaken. Hieronder volgt een recept voor Duitse sauerkraut.

Ingrediënten:

– 2 koppen gesneden witte kool
– 1 ui, gesnipperd
– 1 wortel, geschild en in plakjes gesneden
– 1 appel, geschild en in plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel karwijzaad
– 1 theelepel korianderzaad
– 1 theelepel komijnzaad
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel gedroogde majoraan

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Verwarm de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de ui, wortel en appel toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de kool toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kruiden toe en roer goed om.

5. Voeg een kop water toe en breng aan de kook.

6. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats in de oven.

7. Bak gedurende 45 minuten.

8. Serveer warm met aardappelpuree of brood.

Duitse sauerkraut

Geef een reactie

Schuiven naar boven