Duits brood

Duits brood is een heerlijk, knapperig brood dat een geweldige smaak heeft. Het is een klassieker die al eeuwenlang wordt gegeten in Duitsland. Het is een eenvoudig brood dat gemaakt wordt met slechts een paar ingrediënten. Hieronder volgt een recept voor het maken van dit heerlijke brood.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 300 ml lauw water

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg het lauwe water en de olijfolie toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.

3. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

4. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er twee broodjes van.

5. Leg de broodjes op een met bloem bestoven bakplaat en laat ze nog een half uur rijzen.

6. Bak het brood in een oven van 200 graden Celsius gedurende 25-30 minuten.

7. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.

Geniet van je heerlijke, knapperige Duits brood!

Duits brood

Geef een reactie

Schuiven naar boven