Dorade vis

Dorade vis is een heerlijke, smakelijke vis die een geweldige manier is om een gezonde maaltijd te bereiden. Het is een veelzijdige vis die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de dorade vis gebakken in de oven met een kruidige korst van knoflook, citroen en kruiden. Het resultaat is een heerlijke, sappige vis met een krokant korstje.

Ingrediënten:

– 2 dorade visfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 citroen, in plakjes
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de visfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Meng de knoflook, citroen, oregano, tijm, rozemarijn, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

4. Bestrijk de visfilets met het kruidenmengsel.

5. Bak de visfilets in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gaar is.

6. Serveer de vis met een salade of groenten.

Dorade vis

Geef een reactie

Schuiven naar boven