Doperwtensoep

Doperwtensoep is een heerlijke, voedzame soep die gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Deze soep is gevuld met doperwten, uien, knoflook, aardappelen en kruiden. Het is een heerlijke, gezonde maaltijd die je hele gezin zal waarderen. Hieronder volgt het recept voor doperwtensoep.

Ingrediënten:

– 500 gram doperwten
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels rozemarijn
– 2 theelepels oregano
– 2 liter kippenbouillon
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en fruit de uien en knoflook aan.

2. Voeg de doperwten, aardappelen, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn en oregano toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

4. Laat de soep zachtjes koken tot de doperwten en aardappelen gaar zijn.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de soep met wat vers brood.

Eet smakelijk!

Doperwtensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven