Dhal

Dhal is een heerlijke Indiase curry die gemaakt wordt met verschillende soorten linzen. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken en dat een heerlijke smaak heeft. In dit recept gebruiken we rode linzen, maar je kunt ook andere soorten gebruiken. Dit gerecht is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen.

Ingrediënten:

– 1 kopje rode linzen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel garam masala
– 1/2 theelepel chili poeder
– 1/2 theelepel zout
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 kopje water
– 1/4 kopje koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Begin met het koken van de linzen. Breng een pan met water aan de kook en voeg de linzen toe. Kook de linzen gedurende 15-20 minuten totdat ze gaar zijn.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 5 minuten totdat deze zacht is.

3. Voeg de knoflook toe en bak deze gedurende 1 minuut.

4. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, garam masala, chili poeder en zout toe en bak deze gedurende 1 minuut.

5. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

6. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

7. Voeg de gekookte linzen toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

8. Voeg de koriander toe en roer goed.

9. Serveer de dhal met rijst of naanbrood.

Dhal

Geef een reactie

Schuiven naar boven