Demi glace

Demi-glace is een klassieke saus die vaak wordt gebruikt in Franse gerechten. Het is een saus die wordt gemaakt door een combinatie van vetarme fond en een krachtige jus. De saus heeft een diepe, rijke smaak en is een perfecte aanvulling op veel verschillende gerechten. Hieronder volgt een recept voor het maken van demi-glace.

Ingrediënten:

– 2 kopjes vetarme fond
– 1 kopje krachtige jus
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 eetlepel Worcestershire saus
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de fond en de jus in een grote pan.

2. Voeg de boter toe en laat deze smelten.

3. Voeg de bloem toe en roer goed om te voorkomen dat er klontjes ontstaan.

4. Voeg de Worcestershire saus, tomatenpuree, zout en peper toe en roer goed om te combineren.

5. Laat de saus op laag vuur koken totdat deze dikker wordt.

6. Breng de saus op smaak met extra zout en peper.

7. Serveer de saus bij je favoriete gerechten.

Demi glace

Geef een reactie

Schuiven naar boven