Dawet

Dawet is een traditionele Indonesische drank die wordt gemaakt van kleefrijst, kokosmelk en palm suiker. Het is een heerlijke, zoete drank die vaak wordt geserveerd als een verfrissend tussendoortje. In dit recept leer je hoe je een heerlijke dawet kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kopje kleefrijst
– 1 kopje kokosmelk
– 1/2 kopje palm suiker
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel vanille extract

Instructies:

1. Begin met het koken van de kleefrijst. Breng een pan met water aan de kook en voeg de kleefrijst toe. Kook de rijst gedurende 10-15 minuten totdat de rijst gaar is.

2. Voeg de kokosmelk, palm suiker, zout en vanille extract toe aan de pan met kleefrijst. Roer alles goed door elkaar.

3. Laat de dawet op laag vuur koken gedurende 10-15 minuten, of totdat de dawet dikker wordt. Roer af en toe om te voorkomen dat de dawet aan de bodem van de pan blijft plakken.

4. Serveer de dawet warm of koud. Geniet ervan!

Dawet

Geef een reactie

Schuiven naar boven