Dal makhani

Dal makhani is een klassieke Indiase curry die wordt gemaakt met gekookte kikkererwten en bruine bonen. Het is een heerlijke, romige curry die wordt geserveerd met naanbrood of rijst. Deze versie van dal makhani is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte kikkererwten
– 1 kop bruine bonen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel chili poeder
– 1 blik tomatenpuree
– 1/2 kopje slagroom
– 1/4 kopje gehakte koriander
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

2. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.

3. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, garam masala en chili poeder toe en bak nog een minuut.

4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

5. Voeg de gekookte kikkererwten en bruine bonen toe en roer goed.

6. Voeg de slagroom toe en laat het geheel 5-7 minuten zachtjes koken.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Garneer met gehakte koriander en serveer met naanbrood of rijst.

Dal makhani

Geef een reactie

Schuiven naar boven