Dahl curry

Dahl curry is een heerlijke Indiase curry die gemaakt wordt met gedroogde linzen. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken en dat een heerlijke smaak heeft. Het is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten te verhogen. In dit recept gebruiken we kikkererwten, maar je kunt ook andere linzen gebruiken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gedroogde kikkererwten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel chili poeder
– 1 blik tomatenpuree
– 1 kopje water
– 1 eetlepel suiker
– Zout naar smaak

Bereidingswijze:

1. Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water. Spoel ze daarna af en laat ze uitlekken.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Bak de ui totdat deze glazig is.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, garam masala en chili poeder toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

6. Voeg de kikkererwten toe en roer goed.

7. Voeg het water toe en breng aan de kook.

8. Laat de curry zachtjes koken totdat de kikkererwten gaar zijn.

9. Voeg de suiker toe en breng op smaak met zout.

10. Serveer de dahl curry met rijst of naanbrood.

Dahl curry

Geef een reactie

Schuiven naar boven