Daging smoor

Daging smoor is een klassieke Indonesische stoofschotel die wordt bereid met rundvlees, kruiden en groenten. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om de smaken van Indonesië te ervaren. In dit recept wordt het vlees gekookt in een saus van tomaten, uien, knoflook, kruiden en kokosmelk. Het resultaat is een heerlijke, romige stoofschotel die perfect is om te serveren met rijst of andere koolhydraatarme granen.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 eetlepel ketoembar

– 1 eetlepel kurkuma

– 1 theelepel laos

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 kopje kokosmelk

– 2 eetlepels olie

– 2 eetlepels gesneden peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de uien, knoflook en tomaten toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.

2. Voeg de kruiden toe en bak nog eens 2 minuten.

3. Voeg de runderlappen toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

5. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de peterselie toe en roer goed.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Laat nog eens 10 minuten zachtjes koken.

9. Serveer met rijst of andere koolhydraatarme granen.

Daging smoor

Geef een reactie

Schuiven naar boven