Dadar gulung

Dadar Gulung is een traditionele Indonesische zoete snack die wordt gemaakt met pandan-bladeren, kokos en suiker. Het is een heerlijk zoet gerecht dat een lekkere smaak en een unieke textuur heeft. Het is een populaire snack in Indonesië en wordt vaak gegeten als dessert of als tussendoortje. Hieronder volgt een recept voor Dadar Gulung.

Ingrediënten:

– 200 gram pandan-bladeren

– 200 gram geraspte kokos

– 200 gram suiker

– 2 eetlepels santen (kokosroom)

– 2 eetlepels boter

– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Maal de pandan-bladeren in een blender tot een fijne pasta.

3. Voeg de geraspte kokos, suiker, santen, boter en zout toe aan de pandan-pasta en meng alles goed door elkaar.

4. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel het pandan-mengsel over de bodem.

5. Bak het pandan-mengsel in de oven gedurende 20-25 minuten totdat het goudbruin is.

6. Laat het afkoelen en snijd het in stukken.

7. Serveer de Dadar Gulung warm of koud. Geniet ervan!

Dadar gulung

Geef een reactie

Schuiven naar boven