Curry madras jonnie boer

Curry Madras Jonnie Boer is een heerlijke Indiase curry die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een kruidige curry met een pittige smaak. Deze curry is gemaakt met kip, tomaten, uien, knoflook, kurkuma, koriander, komijn, kardemom, kaneel, chilipepers en kokosmelk. Het is een heerlijke maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 theelepels kurkuma
– 2 theelepels korianderpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kardemompoeder
– 1 theelepel kaneelpoeder
– 2 rode chilipepers, fijngehakt
– 400 ml kokosmelk
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en voeg de kipblokjes toe. Bak de kip goudbruin en voeg zout en peper naar smaak toe.

3. Voeg de uien, tomaten, knoflook, kurkuma, koriander, komijn, kardemom, kaneel en chilipepers toe en bak alles nog een paar minuten mee.

4. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Verdeel de curry over ovenschaaltjes en zet de schaaltjes in de oven. Bak de curry in ongeveer 20 minuten gaar.

6. Serveer de Curry Madras Jonnie Boer met rijst of naanbrood.

Curry madras jonnie boer

Geef een reactie

Schuiven naar boven