Crumble

Crumble is een heerlijk en eenvoudig dessert dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte manier om een restje fruit te gebruiken en het is ook nog eens lekker. In dit recept maken we een crumble met appel en kaneel.

Ingrediënten:

– 2 appels, geschild en in kleine stukjes gesneden
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– 1/2 kopje bloem
– 1/2 kopje havermout
– 1/2 kopje boter, gesmolten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de appelstukjes in een ovenschaal en strooi er de suiker, kaneel en nootmuskaat over.

3. Meng in een kom de bloem, havermout en gesmolten boter. Roer goed door elkaar.

4. Verdeel het mengsel over de appelstukjes in de ovenschaal.

5. Bak de crumble in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

6. Serveer de crumble warm met een bolletje vanille-ijs. Enjoy!

Crumble

Geef een reactie

Schuiven naar boven