Croissant

Croissants zijn een heerlijk Frans gebak dat een lekkere knapperige buitenkant en een zachte, luchtige binnenkant heeft. Het is een perfecte snack of ontbijt, en het is ook een geweldige manier om je dag te beginnen. Met dit recept kun je thuis je eigen croissants maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 eetlepels gedroogde gist

– 250 ml lauw water

– 125 gram boter, gesmolten

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels bloem

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.

3. Voeg de gesmolten boter toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

4. Laat het deeg ongeveer een uur rusten.

5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

6. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap.

7. Bestrijk de lap met de melk en bestrooi met de bloem.

8. Snijd de lap in driehoeken.

9. Rol de driehoeken op vanaf de brede kant.

10. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat.

11. Bak de croissants in ongeveer 20 minuten goudbruin.

12. Laat de croissants afkoelen en geniet ervan!

Croissant

Geef een reactie

Schuiven naar boven