Courgettes

Courgettes zijn een veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we courgettes om een heerlijke ovenschotel te maken. De combinatie van courgettes, kaas en kruiden maakt deze ovenschotel een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 courgettes, in plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde peterselie
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kop geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes courgette op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

3. Bak de courgetteplakjes in de oven gedurende 10 minuten.

4. Verwarm intussen de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten.

5. Voeg de gedroogde kruiden toe en bak nog een minuut.

6. Haal de bakplaat met courgette uit de oven en leg de plakjes in een ovenschaal.

7. Voeg de ui-knoflookmengsel toe en meng goed.

8. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de ovenschaal terug in de oven.

9. Bak de ovenschotel gedurende 15 minuten, of totdat de kaas goudbruin is.

10. Serveer de ovenschotel warm.

Courgettes

Geef een reactie

Schuiven naar boven