Cornbread

Cornbread is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in het zuiden van de Verenigde Staten. Het is een soort brood dat gemaakt wordt van maïsmeel en is vaak een bijgerecht bij stoofschotels, chili of barbecue. In dit recept leer je hoe je een heerlijke, knapperige cornbread maakt.

Ingrediënten:

– 1 kopje maïsmeel

– 1 kopje bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels suiker

– 1/4 kopje boter, gesmolten

– 1 kopje melk

– 1 ei

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom de maïsmeel, bloem, bakpoeder, zout en suiker.

3. Voeg de gesmolten boter, melk en het ei toe en meng alles goed door elkaar.

4. Vet een ovenschaal in met wat boter en giet het beslag in de schaal.

5. Bak de cornbread in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

6. Laat de cornbread afkoelen en serveer warm.

Cornbread

Geef een reactie

Schuiven naar boven