Coquilles voorgerecht

Coquilles zijn een heerlijk voorgerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassiek gerecht dat bestaat uit schelpdieren, zoals mosselen of oesters, die worden gekookt in een saus van witte wijn, room, knoflook en kruiden. Het resultaat is een heerlijk, smaakvol gerecht dat perfect is als voorgerecht. Hieronder volgt een recept voor coquilles als voorgerecht.

Ingrediënten:

– 2 pond mosselen
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1/2 kopje room
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 eetlepel boter
– 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
– 1/2 theelepel tijm
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Spoel de mosselen af en verwijder eventuele bevroren schelpen.

3. Verwarm de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.

4. Voeg de witte wijn, room, peterselie, tijm, zout en peper toe en breng aan de kook.

5. Voeg de mosselen toe en kook gedurende 5 minuten, of totdat de schelpen open zijn.

6. Verdeel de mosselen over 4 ovenbestendige schaaltjes.

7. Giet de saus over de mosselen en zet de schaaltjes in de oven.

8. Bak gedurende 10 minuten, of totdat de saus lichtbruin is.

9. Serveer de coquilles warm als voorgerecht.

Coquilles voorgerecht

Geef een reactie

Schuiven naar boven