Coquilles saint jacques

Coquilles Saint Jacques is een klassieke Franse schotel die bestaat uit schelpdieren, champignons, witte wijn en room. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Dit recept is eenvoudig te maken en zal zeker indruk maken op je gasten.

Ingrediënten:

– 8 coquilles saint jacques
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 ui, gehakt
– 200 gram champignons, in plakjes
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1/2 kopje room
– 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm de boter en olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn.

4. Voeg de witte wijn toe en laat het mengsel 5 minuten koken.

5. Voeg de room toe en laat het mengsel nog 5 minuten koken.

6. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

7. Leg de coquilles saint jacques in een ovenschaal en giet het champignonmengsel erover.

8. Bak de coquilles saint jacques in de oven gedurende 15 minuten.

9. Serveer de coquilles saint jacques meteen.

Coquilles saint jacques

Geef een reactie

Schuiven naar boven