Congee

Congee is een traditioneel Aziatisch gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een soepachtig gerecht dat wordt gemaakt met rijst en water, en kan worden geserveerd met verschillende ingrediënten zoals groenten, vlees, vis en eieren. Het is een heerlijk, voedzaam en veelzijdig gerecht dat eenvoudig te maken is. Hieronder volgt een recept voor congee met kip en groenten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes rijst

– 4 kopjes water

– 1 kipfilet, in blokjes gesneden

– 1 ui, gehakt

– 1 wortel, in plakjes gesneden

– 1 prei, in ringen gesneden

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Breng het water aan de kook in een grote pan.

2. Voeg de rijst toe en kook het gedurende 10 minuten.

3. Voeg de kip, ui, wortel, prei, sojasaus, sesamolie, zout en peper toe en kook het gedurende 10 minuten.

4. Roer het mengsel regelmatig om te voorkomen dat het aanbrandt.

5. Laat het gerecht nog 5 minuten koken totdat de rijst gaar is.

6. Serveer de congee warm met extra sojasaus en sesamolie.

Congee

Geef een reactie

Schuiven naar boven