Confit de canard

Confit de canard is een klassiek Frans gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke combinatie van gekonfijte eend, knapperige aardappelen en een zoete, pittige saus. Het is een gerecht dat veel tijd en aandacht vereist, maar het resultaat is het waard. Hieronder volgt een recept voor confit de canard.

Ingrediënten:

– 2 eendenpoten
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels kruidnagel
– 2 eetlepels gedroogde tijm
– 2 eetlepels gedroogde rozemarijn
– 2 eetlepels gedroogde laurier
– 2 eetlepels gedroogde salie
– 2 eetlepels gedroogde dragon
– 2 eetlepels gedroogde peterselie
– 2 eetlepels gedroogde knoflook
– 2 eetlepels gedroogde ui
– 2 liter kippenbouillon
– 2 liter olijfolie
– 2 kilo aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2. Meng het zout, kruidnagel, tijm, rozemarijn, laurier, salie, dragon, knoflook en ui in een kom.

3. Leg de eendenpoten in een ovenschaal en bestrooi ze met het kruidenmengsel.

4. Giet de kippenbouillon en olijfolie over de eendenpoten.

5. Zet de ovenschaal in de oven en laat de eendenpoten gedurende 2 uur garen.

6. Verwarm ondertussen de boter en olijfolie in een grote pan.

7. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze gedurende 10 minuten.

8. Voeg de gehakte peterselie toe en bak nog een paar minuten.

9. Haal de eendenpoten uit de oven en leg ze op een bord.

10. Serveer de confit de canard met de aardappelen en de peterselie.

Confit de canard

Geef een reactie

Schuiven naar boven