Conchiglioni

Conchiglioni met ricotta en spinazie is een heerlijk Italiaans gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een avondmaaltijd of een lunch. Het is een heerlijke combinatie van ricotta, spinazie, knoflook, ui, tomaten en kruiden. De conchiglioni, of grote schelpvormige pasta, wordt gevuld met de ricotta-spinazie-mengeling en geserveerd met een saus van tomaten en kruiden. Dit recept is een geweldige manier om een smakelijke maaltijd te maken die iedereen zal genieten.

Ingrediënten:

– 500 gram conchiglioni
– 500 gram ricotta
– 500 gram spinazie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, fijngesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de conchiglioni toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm ondertussen een kleine koekenpan met wat olijfolie. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.

3. Voeg de spinazie toe en bak nog een paar minuten tot de spinazie geslonken is. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de ricotta toe en roer goed door. Breng op smaak met oregano, basilicum, zout en peper.

5. Giet de conchiglioni af en voeg deze toe aan de ricotta-spinazie-mengeling. Roer goed door.

6. Verdeel de conchiglioni over 4 borden en serveer met een saus van tomaten en kruiden. Eet smakelijk!

Conchiglioni

Geef een reactie

Schuiven naar boven