Cobbler

Cobbler is een heerlijk zoet dessert dat gemakkelijk te maken is. Het bestaat uit een laagje gebakken deeg dat wordt bedekt met vers fruit. Het is een perfecte manier om een zoet dessert te maken met wat je al in huis hebt. In dit recept gebruiken we appels, maar je kunt ook ander fruit gebruiken zoals peren, bessen of abrikozen. Met een paar eenvoudige ingrediënten en een beetje tijd kun je een heerlijke cobbler maken.

Ingrediënten:

– 4 appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 theelepel kaneel
– 1/4 theelepel nootmuskaat
– 1/2 kopje bloem
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1/2 kopje melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de appels in een ovenschaal en strooi er de suiker, kaneel en nootmuskaat over. Meng alles goed.

3. In een kom meng je de bloem, boter en melk. Roer alles goed door elkaar tot je een deeg hebt.

4. Verdeel het deeg over de appels in de ovenschaal.

5. Bak de cobbler in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het deeg goudbruin is.

6. Serveer de cobbler warm met een bolletje vanille-ijs. Geniet ervan!

Cobbler

Geef een reactie

Schuiven naar boven